Забележителна кръгла наблюдателна площадка, издигната от четири кули

Сподели

Състоящ се от голяма кръгла наблюдателна точка, издигната над земята на четири кули, Пръстенът е амбициозният център на нов генерален план, предвиден за Шанхай, Китай. Проектът, който е проектиран от Ennead Architects, ще закрепи нов бизнес район за района и ще включва също две други кули.

Специалната зона на Шанхай Lingang е предвидена за района на езерото Dishui в града. Въпреки че това ще бъде голям проект с размери около 2,7 милиона кв. фута (приблизително 257 000 кв. м) и обхващащ паркове, офис площи и търговски площи. Основната черта определено е Пръстенът, който ще бъде инсталиран на неразкрита височина на върха на четирите поддържащи кули по подобен начин на хоризонталния небостъргач на Моше Сафди и ще позволи на посетителите да се насладят на 360-градусова гледка към района.

„Пръстенът, драматичният център, символизиращ просперитет и единство: Мястото излъчва от тази модерна кръгла, конзолна наблюдателна площадка и музей с изложбени пространства, поддържани от четири кули със смесено предназначение“, обясняват Ennead Architects. „Структурата ще предоставя 360-градусова гледка към близкото езеро Дишуй, Шанхай и Тихия океан, като същевременно осигурява място за първокласни културни преживявания. Комбинирайки дълги, извити участъци и структурно остъкляване, пръстенът е инженерно чудо, проектирано в сътрудничество със строителен инженер JAE и фасаден консултант RFR. През нощта Пръстенът ще бъде активиран със светлинни шоута и събития.”

Специалната зона на Шанхай Lingang ще включва търговски площи, офис площи и множество паркови зони

Ennead Architects

На друго място ще има две офис кули, наречени Tower Waterfall и Tower Rhomboid. Първият ще бъде оживен от криволичещ ръб, който е издълбан във фасадата му и ще включва алуминиеви засенчвания, за да намали печалбата от слънчевата топлина. Последната кула е кръстена на геометричната си форма и ще носи отличителен трион на външността си. Все още няма подробности за височината им, въпреки че от ренде изглеждат като средни сгради.

Специалната зона на Шанхай Lingang също ще включва множество зелени покриви и паркове на покрива, докато озеленяването му е проектирано да абсорбира и контролира излишната дъждовна вода, смекчавайки потенциалните наводнения.

Все още нямаме информация кога се очаква проектът да бъде завършен, но ако приемем, че всичко върви по план, със сигурност ще отнеме няколко години, за да се реализира.

Източник: Ennead Architects



Публикациите се превеждат автоматично с google translate


Сподели