WhatsApp връща ограниченията на приложенията, ако откажете нови условия за поверителност

WhatsApp обърна курса на решението си да ограничи функционалността на приложението за потребители, които не са съгласни с промените в политиките, които предизвикаха противоречия през последните месеци.

Новите условия първо трябваше да бъдат пуснати през февруари, а след това бяха върнати до крайния срок до 15 май на фона на опасенията, че Facebook ще получи достъп до потребителски данни и потенциално съдържание в чата и по този начин ще наруши поверителността, за която WhatsApp първоначално е създадена.

WhatsApp, придобита от Facebook през 2014 г., заяви, че новата политика за поверителност ще промени начина, по който функционират приложенията Facebook и WhatsApp, и ще бъдат предложени „интеграции“ за бизнеси, които искат да управляват WhatsApp чатове с клиенти чрез платформата Facebook.

Промените обаче не се оказаха популярни – нито подхода на WhatsApp „вземи или остави“ за потребители, на които беше казано да очакват ограничена функционалност на приложението, ако не се съгласят с новите условия.

Първоначално WhatsApp каза, че потребителите, които отказват, ще се сблъскват с постоянни напомняния в продължение на няколко седмици и постепенни, набрани обратно функции, като например невъзможност за достъп до списъци за чат.

„След няколко седмици ограничена функционалност няма да можете да получавате входящи обаждания или известия и WhatsApp ще спре да изпраща съобщения и обаждания до телефона ви“, посочва компанията в своите често задавани въпроси.

Докато чатовете и потребителските контакти не се споделят с Facebook, данните на потребителския профил ще се споделят, след като този потребител комуникира с бизнес в WhatsApp.

Тази гаранция обаче не беше достатъчна, за да успокои някои от два милиарда потребители на WhatsApp, милиони от които оттогава се обърнаха към криптирани алтернативи за чат, включително Signal и Telegram.

Оттогава WhatsApp се опитва да обясни какво означават промените в поверителността за потребителите, но тъй като противоречивите промени накараха германските регулатори да подадат спешна тримесечна забрана, забраняваща на Facebook да обработва лични данни от WhatsApp „за собствени цели“, изглежда компанията има накрая набра своя тежък подход.

Актуализациите на условията за поверителност продължават, но потребителите, които отказват, могат да продължат да използват WhatsApp нормално.

„Никой няма да изтрие акаунтите си или да загуби функционалността на WhatsApp на 15 май заради тази актуализация“, казват от компанията.

“Като се има предвид, че повечето потребители, които са видели актуализацията, са приели, ние ще продължим да показваме известие в WhatsApp, предоставящо повече информация за актуализацията и напомнящо на тези, които не са имали възможност да го направят, да прегледат и приемат. В момента ние нямате планове тези напомняния да станат постоянни и да ограничават функционалността на приложението. ”

Акаунтите, които не приемат условията за поверителност, няма да бъдат изтрити.

WhatsApp обаче добави, че ще има “възможности” за тези, които не са приели промените, да направят това директно в приложението, например когато потребителите се регистрират отново или “ако някой иска да използва функция, свързана с тази актуализация за първи път . ”

Във свързани новини във Facebook, на конференцията за разработчици на F8, Facebook обяви поредица от промени в WhatsApp Business API за подобряване на приемането, включването на API и общата скорост; както и нови функции за съобщения, които да засилят интеграцията на бизнес чат ботове в платформата.

Предишно и свързано покритие


Имате съвет? Свържете се сигурно чрез WhatsApp | Сигнал на +447713 025 499 или повече в Keybase: charlie0


Публикациите се превеждат автоматично с google translate

Източник: www.zdnet.com