„Танцуващи“ кули, предназначени да сведат до минимум хвърлянето на сенки

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Приемайки цялостната форма на голяма V-образна форма, като знак за мир, сочещ към хоризонта на Дюселдорф, предвидените „танцуващи“ кули на Snøhetta са проектирани така, че да не хвърлят твърде много сянка върху непосредствената зона. Двойката сгради ще бъдат разположени над нова опера, която ще бъде определена от зашеметяващ изваян дървен интериор.

Duett Düsseldorf е планиран за центъра на германския град, на място, където вече се помещава опера, която, ако приемем, че този проект продължава, ще бъде разрушена и възстановена наново. Схемата за смесена употреба ще се свърже с близкия парк, река Рейн и оживена улица, което е причината кулите да се изискват да не хвърлят твърде много сянка. Това е проблем, който Studio Gang и NBBJ също са се опитали да смекчат с интелигентен дизайн.

„От хоризонталните нива неповторим V-образен силует се простира нагоре към небето“, обяснява Snøhetta. “Ансамбълът от кули променя своя силует от всяка нова гледна точка, създавайки постоянно променящ се израз, напомнящ танцуващ дует. Кулите са стратегически проектирани да намалят засенчването на околните зони на парка и квартала, като същевременно създават по -добри условия на дневна светлина в двора .

“Фокусът е поставен върху създаването на ясни разделения между функциите и осигуряването на защита от променящите се метеорологични условия, като същевременно се осигурява визуална връзка и еднакъв външен вид на сградата. Това се постига чрез многослойна стъклена фасада с различно мащабиране и прозрачност. Контраст на непрозрачност външната фасада на кулата, обърнатите навътре фасади са предимно самозасенчени и следователно позволяват високо ниво на прозрачност и взаимодействие с обществеността на покрива. “

Операта на Дует Дюселдорф ще се отличава със зашеметяващ скулптурен дървен интериор

MIR

Кулите ще се издигнат от публично достъпна тераса на покрива (към момента на писане, ние очакваме информация за очакваната им височина, въпреки че съдейки по рендерите, те не изглеждат забележително високи) и ще бъдат домакин на жилищно пространство, хотел и офис пространство. Самата тераса ще включва зеленина и ще предлага гледка към града. Той също така ще се използва като случайно пространство за представяне.

Новата опера ще бъде разположена в ниската сграда, която поддържа кулите, и ще се отличава с остъклени фасади и привлекателен дървен интериор. Вътре в кафене посетителите ще могат да отпият от капучиното си и да се вгледат в стаите за репетиции на хора и оркестър, докато изпълнителите практикуват. Голямо двуетажно пространство за репетиции на балет ще бъде по-лично, но също така може да бъде отворено за посетители, когато желаят.

Проектът е поръчан от Centrum Group. Все още нямаме информация кога се очаква да бъде завършена.

Източник: Snøhetta

.

Публикациите се превеждат автоматично с google translate


Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •