Покритите със зеленина кули правят голяма зелена пръска в центъра на Дюселдорф

Сподели

След завършването на най-голямата зелена фасада в Европа, работата продължава по реконструкцията на вътрешния град Дюселдорф, Германия, с проект със смесено предназначение от UNStudio. Наречен New Heart, той ще се състои от две високи кули, които включват големи количества растения по фасадите си и минимизират използването на енергия от мрежата с функции за устойчивост.

New Heart ще измерва 10 000 кв. м (приблизително 107 000 кв. фута) и ще подрежда кулите около нискоетажна павилионна сграда, съдържаща обществени пространства, кафене и зони за съвместна работа.

По-високата кула ще достигне височина от 120 м (393 фута), което я прави една от най-високите сгради в града и ще съдържа офис пространство, както и ресторант на най-горния етаж. Все още нямаме информация за височината на по-малката кула, но в нея ще има апартаменти с гъвкави планове.

На други места в проекта ще има значително озеленяване, включително цветен оранжев мост с примки, подобряващ достъпа на пешеходците.

Двете кули на New Heart ще бъдат разположени около павилионна сграда, която ще бъде домакин на общностно пространство и ще бъде частично изградена от дървен материал

Енграма

„Разграничавайки се от близките единични кули на градския силует на Дюселдорф, проектът New Heart е подреден като две високи, тънки кули, обграждащи обществен център“, обясни UNStudio. „Това масиране позволява подобрена вентилация и комфорт от вятъра, като същевременно контрастира с групата от високи сгради на Кенедидам, като по този начин създава ясен център за квартала.

„Здравословната работа също представлява голяма част от дизайна на офис кулата, от физически компоненти като качество на въздуха и светлината и незамърсяващи материали, до насърчаване на активността, движението и достъпа до външни пространства и зони за отдих. Ключови елементи на дизайнерската концепция е тучната зеленина, която се преплита през сградата като зелена лента, от екстериора към интериора и нагоре по етажите.Терасният пейзаж след това формира продължение на офис интериора в оживеното външно пространство. “

New Heart ще бъде изградено с помощта на сглобяеми и рециклируеми материали. Наред с акцента си върху естествената светлина и вентилация, той ще намали изискванията за захранване, базирани на мрежата, със слънчеви панели както на фасадата, така и на покрива, плюс ще има енергийно ефективна геотермална система за отопление и охлаждане. Освен това сградата на павилиона ще бъде частично изградена от дървен материал.

New Heart е печелившият дизайн на международен архитектурен конкурс. Все още нямаме информация кога се очаква да бъде завършен.

източник: UNStudio



Публикациите се превеждат автоматично с google translate

Loading


Сподели