Подземната железопътна мрежа осигурява дизайн на леки дървени ресторанти

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Зададена да проектира нов ресторант на неудобно място, което не може да издържи голяма тежест, архитектурното студио Acme умело използва инженерно дърво, за да създаде привлекателна и лека сграда. Павилионът също се отличава със забележителен устойчив дизайн и включва слънчеви панели, частично зелен покрив и гнездови кутии за пчели и прилепи.

Павилионът е разположен на три етажа и се състои от ресторантско пространство, център за посетители и деликатес (уви, нямаме налични интериорни снимки към момента на писане), плюс има няколко външни тераси и стъпаловидни места. Мястото, на което се намира в Стратфорд, Източен Лондон, е директно над тунел за лека железопътна линия, за който се смята, че е в състояние да поддържа само минимално тегло и основи.

„Изградени от напречно ламинирани и лепило-ламинирани дървени панели, бяха необходими само плитки бетонни основи“, обяснява Acme. “Дървеният материал има много по -нисък въглероден отпечатък от по -традиционните материали и осигурява топлина и тактилност на интериора. На други места са използвани параметрично регулирани дървени перки за облицоване на долната страна на стърчащите плочи, за да се създаде непрекъснат софит, който кани и насочва посетителите към покрива Естественото засаждане на диви цветя на терасата на покрива и зелените площи подобрява биоразнообразието на мястото, създавайки източник на храна за опрашители, заедно с кутия за гнездене за видове птици и прилепи “.

Павилионът е покрит с тераса. Той също така разполага с частично зелен покрив, както и слънчеви панели, които намаляват привличането му върху решетката

Hufton + Crow

Този внимателен подход към обекта и околната среда се разширява и до използването на енергия. Проектът е получил възможно най -високата оценка BREEAM като Изключителен (a стандарт за зелено строителство). Той получава енергия и отопление от локалната мрежова мрежа, въпреки че слънчевите панели намаляват зависимостта му от мрежата, докато външното осветление е проектирано да минимизира светлинното замърсяване.

Освен това въздухонепроницаемостта на сградата също е относително висока, което й помага да поддържа постоянна температура с минимално необходимо отопление или охлаждане. Целият използван дървен материал – който включва 136 инженерни дървени секции – е добит по устойчив начин и впечатляващите 99,17 % от строителните отпадъци са отклонени от депото.

Източник: Акме

.

Публикациите се превеждат автоматично с google translate


Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •