Офисът, покрит с зеленина, се издига от и се простира по португалския хълм

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Влиятелната архитектурна фирма Bjarke Ingels Group (BIG) разкри планове за ново седалище на модната компания за електронна търговия Farfetch. Проектът е описан като изкуствено продължение на хълма от фирмата и ще се състои от дузина взаимосвързани, покрити със зеленина сгради, предназначени да насърчават сътрудничеството и приятната работна среда.

Щабът на Farfetch ще бъде разположен по склоновете на река Leça в Порто, Португалия, и ще бъде част от по -голямото развитие на Fuse Valley, което също се управлява от BIG. Fuse Valley ще включва редица сгради, в които ще се намират технологични компании, стартиращи фирми и други предприятия, които са организирани около площади, паркове и дворове.

Покривът на централата на Farfetch ще осигури приятни външни пространства за срещи и общуване

Lucian R, с любезното съдействие на BIG

Самият щаб на Farfetch ще бъде дефиниран от серията си зелени покриви, които ще достигнат различни височини, за да създадат изкуствени върхове и долини. Те ще бъдат домакини за тераси, на които персоналът да се събира за срещи или по време на работни почивки. Множество пътеки също ще бъдат интегрирани в зелените покриви и около терена.

Интериорът на централата ще бъде изпълнен с произведения на изкуството и ще включва мецанинови зони, предназначени да напомнят тавански работилници. Зеленината вътре също ще бъде обширна и максимизирането на естествената светлина също е ключов акцент – определено изглежда като по -хубаво място за прекарване на работния ден от типична офис кабина.

„На приземния етаж фасадите се отдръпват, за да разширят обществената сфера, създавайки естествени навеси, за да посрещнат посетители, сътрудници и клиенти“, обяснява BIG. “Скошените ъгли на сградите се сливат, за да създадат арки и отвори между вътрешните дворове, които действат като платна за различни художествени изрази, придавайки цвят и текстура на уличния пейзаж. Всяка сграда е съобразена със своята специфична програма, с леко променени етажни планове, създаващи еднакво оживен и разнообразен интериорен архитектурен опит. “

Интериорът на централата на Farfetch ще включва много произведения на изкуството и щедро остъкляване, предназначени да увеличат максимално дневната светлина вътре
Интериорът на централата на Farfetch ще включва много произведения на изкуството и щедро остъкляване, предназначени да увеличат максимално дневната светлина вътре

Lucian R, с любезното съдействие на BIG

Проектът е планиран да започне строителството през 2023 г. и да отвори врати през 2025 г. Той се разработва от португалската Castro Group.

Източник: ГОЛЯМ

.

Публикациите се превеждат автоматично с google translate


Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •