MVRDV центрира обновяването на зоната за търговия около привлекателна стъклена планина

Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Имате усещането, че съживяването на търговските зони в града е нещо, за което MVRDV е истински запален, с забележителни примери, включително тайванската пролет Tainan Spring и мраморната арка в Лондон. Сега фирмата планира да изкуши посетителите към застаряващ търговски център в Холандия с амбициозен проект за обновяване, който е съсредоточен около зеленина, изпълнена със “стъклена планина”.

Проектът от 27 000 кв. М (около 290 000 кв. Фута) е наречен Hill Quarter & The Music Mountain и произтича от споразумение от миналата година между инвеститори, местни служители и холандска федерация на работодателите да внесе нов живот в застаряващото пазаруване център и музикално място в Айндховен, като MVRDV иска да превърне района в „градски квартал, където пазаруването, културата и отдиха се извършват на едно и също място“.

При ремонта ще бъде запазен съществуващият търговски център Heuvel и музикалната сграда на Muziekgebouw, но на върха му ще бъдат подредени културен център и парк на покрива, които ще бъдат затворени с остъклена външност – нещо, с което фирмата е експериментирала в минало с проекти като Фермата за стъкла.

MVRDV оприличава преживяването на стъклена планина и казва, че посетителите ще могат да се изкачат до върха и да се насладят на отлична гледка към околността. На други места покритите пътеки ще бъдат превърнати в улици на открито, ще бъдат инсталирани допълнителни паркове на покрива и ще бъдат засадени големи количества дървета и друга зеленина.

The Hill Quarter & The Music Mountain предвижда замяна на покрити алеи с открити улици в търговския център

MVRDV

„Над съществуващата Muziekgebouw ще има подредена културна сграда под стъклена планина“, обяснява MVRDV. “Тази планина – която посетителите могат да се изкачат за красива гледка към града – създава забележителна забележителност за Heuvel и прави квартала важен принос за уплътняването и озеленяването на централната част на Айндховен. Също така създава допълнително пространство за Muziekgebouw, позволявайки на мястото да приеме по-широка програма. Амбицията е да превърне Muziekgebouw във всекидневна за града: през деня жителите на Айндховен ще могат да останат във фоайето на сградата, за да работят или да се отпуснат. “

На този ранен етап нямаме нито дума за това колко всъщност ще бъде стъклената планина, нито кога се очаква The Hill Quarter & The Music Mountain да започне строителството. Въпреки това, MVRDV съобщава, че е предал плановете на кмета и елховите хора на Айндховен и е получил благоприятен отговор, а в момента тече проучване за осъществимост.

Източник: MVRDV

.

Публикациите се превеждат автоматично с google translate


Сподели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •