Двойка блокови кули се издигат, за да се срещнат в средата

Сподели

MVRDV със сигурност не е непознат за проектирането на необичайни сгради и неговият новоразкрития Candid-Tor изглежда, че ще бъде още един главоболие от холандската фирма. Проектът е съсредоточен около две стъпаловидни кули, съставени от секции, подобни на куб, които са подредени като небрежно подредени детски блокчета.

Candid-Tor е предвиден за район на Мюнхен, Германия, близо до метростанция Candidplatz, която от своя страна е кръстена в чест на художника Питър Кандид. Околните сгради също ще бъдат реновирани и ще бъде създаден нов площад, въпреки че основният фокус естествено е върху самите две кули.

Те ще достигнат сравнително скромна максимална височина от 66 m (216 фута) – единият изглежда малко по-висок от другия в предоставените рендери – и ще се състоят от четири блокови обема, всеки, който ще бъде разположен, за да създава терасови пространства и да се срещат на връх.

Кулите ще включват зеленина на терасите и тераса на покрива, плюс значителна зеленина ще бъде засадена в района около кулите. Освен това ще бъдат монтирани слънчеви панели, за да се намали привличането на електрическата мрежа, а по време на строителния процес ще се използват рециклирани материали. Вътре те ще разполагат с офис пространство, както и медицинска клиника, фитнес студио и обществен и културен център.

Кулите на Candid-Tor ще включват зеленина на своите тераси и градина на покрива

MVRDV

„Отличителният елемент са двете кули на дизайна, всяка от които се състои от четири подредени блока с различни размери, които се накланят един към друг – като най-горните блокове се допират един до друг, за да създадат порта“, обяснява MVRDV. „С това допълнение проектът се превръща в забележителност, която помага за дефинирането на околността и се присъединява към поредица от други скулптурни забележителности, образуващи верига от източната страна на река Изар. В техния размер и дизайна на фасадите си, блоковете на новите кули са моделирани по съществуващите структури на обекта, осигурявайки „ян“ на „ин“ на това, което е било преди: където по-старите сгради са тъмни на цвят и са групирани хоризонтално на нивото на земята, кулите са светли и техните блокове са подредени вертикално към небето.”

Проектът Candid-Tor е в ход, въпреки че все още нямаме информация кога се очаква да бъде завършен. MVRDV също така наскоро разкри друго необичайно развитие на друго място в Германия, наречено The O, което е част от проект за жилищна сграда с форма на четири букви, която в крайна сметка ще състави думата HOME.

Източник: MVRDV

.

Публикациите се превеждат автоматично с google translate


Сподели